Шеги след изборите: Как интернет се посмя на парламентарните избори?

0

Традиционният хумор на българина съпътства всяко обществено и политическо събитие у нас. Резултатите от парламентарните избори не остават по-назад.

Още след обявяването на първите междинни резултати, народното творчество избухна. На фона на легендарната джипка, премиерът Бойко Борисов направи първо изявление във Facebook, за да предложи експертен кабинет. Интернет шегаджиите обаче не го взеха на сериозно и го припознаха като дон Корлеоне от „Кръстникът“.

Не беше подмината и втората политическа сила „Има такъв народ“. Интернет шегаджиите предложиха заседанията на новия МС да започват с танц на балет „Магаданс“, който открива шоуто на Слави Трифонов години наред.

За министри номинации получиха любимите образи баба Вуна и доктор Ливайн, изиграни от актьорите в „Шоуто на Слави“. А стилизиран образ на Цвета Караянчева се появи на трафопост в столицата. Графитът призовава хората да ходят пеша, точно както направи тя пред симпатизанти на ГЕРБ в края на септември.

Критично и хапливо, народното творчество е безспорно доказателство за свобода, смята журналистът Драгомир Симеонов.

„Този тип дигитално народно творчество в социалните мрежи е много важен механизъм – трябва да бъде ценено и да си го пазим и да му се радваме, защото то е още един допълнителен пласт на демокрацията, само че ироничният, смешният пласт“, каза Симеонов пред Bulgaria ON AIR.

А според експерти, кандидатите за народни представители си заслужават шегите, защото са подценили хората, пренасяйки кампаниите си в онлайн пространството. Така може да са спечелили удобното отсъствие на журналистите, но не са успели да предадат посланията си правилно.

И нека не забравяме – човек се отличава от всички други същества по способността си да се смее. А когато хуморът си отива, си отива и цивилизацията.

Ето и линк към тематично видео: https://www.dnes.bg/izbori-2021/2021/04/07/shegi-sled-izborite-kak-internet-se-posmia-na-parlamentarnite-izbori.486083

Източник: Dnes.bg

Прегледана: 106274

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече