Фалшива касова бележка за аборт подмамва Даяна да даде скандалното си интервю за BBC

0

През 1995 г., принцеса Даяна дава интервю пред журналиста Мартин Машир за „Панорама“ по BBC, което се превърна в едно от най-скандалните изявления на член на кралското семейство.

Предполага се, че за да уреди скандалното си интервю с принцесата, журналистът ѝ показал фалшива „касова бележка“ за аборт на Тиги Леге-Бурк – бившата бавачка на принцовете Уилям и Хари. Смята се, че Даяна е вярвала в намерението на съпруга си принц Чарлз да „я убие, за да се ожени за Леге-Бурк“, разказват от канала „Royal News“ във vbox7.Убедеността на принцесата, че кралската бавачка е забременяла от Чарлз водят до разследване от частния секретар на кралицата, сър Робърт Фелоус, който е бил също и зет на Даяна. 58-годишният Башир, който към момента е редактор към BBC News, е обвинен в използването на поредица от лъжи и манипулации срещу принцесата на Уелс, за да я накара да даде интервю в предаването.

Именно в това интервю Даяна изрича думите: „Бяхме трима в този брак, беше пренаселено.“, визирайки отношенията си с принц Чарлз и раздялата им, породена от връзката му с Камила.

Снимка: marichi-moda.ru

През октомври 2020 г. Sunday Times съобщи, че Башир е показал две фалшиви банкови извлечения на брата на Даяна. Месец по-късно от BBC обявиха, че са наели бивш съдия от Върховния съд на Великобритания – Джон Дайсън, за бъде проведено независимо разследване около появата на Даяна в „Панорама“.

Според Daily Mail лорд Дайсън разбрал, че Даяна изведнъж променила решението си да направи интервюто, дни преди снимките, както и че фалшивата разписка за аборт я е убедила да се съгласи. Съобщава се още, че Дайсън щял да публикува пълния си доклад през идните месеци.

Говорител на BBC споделя пред списание People в имейл, че Мартин няма да коментира публично, докато разследването продължава, а медията няма коментар по този въпрос. Трябва да се спомене, че интервюто на Даяна води до заповед на кралица Елизабет Втора за развод, след като принцът и принцесата на Уелс вече са се разделили през 1992 г. Процесът е финализиран през 1996 г., а Даяна загина на 36-годишна възраст след автомобилна катастрофа в Париж през август 1997 г.

Източник: „Дарик“

Прегледана: 100123

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече