Павел Вълнев: Младите хора трябва да повярват в себе си и да се активизират за изборите

0

Младите хора трябва да повярват в себе си и да се активизират за изборите, това заяви в интервю за Bulgaria ON AIR зам.-председателят на „Републиканци за България“ Павел Вълнев.

Аз съм един от 10-те милиона българи по света, който се умори управляващите да се подиграват с него. Имам опит от живота си в Америка и искам да го споделя с българите и да помогна нещата в страната да се оправят, заяви той.

За бизнеса

В България богатите хора са мразени. В Америка е обратното  – на тях гледат по друг начин. Те са движеща сила. За пример мога да дам губернатора на щата Илинойс, чието богатство е оценено на 14 милиарда долара. Това са независими хора и точно те трябва да управляват, за да няма корупция, категоричен е Павел Вълнев.

Какво трябва да направи новото управление на страната?

Аз съм сигурен, че „Републиканци за България“ ще бъде част от новия парламент и дори ще бъдат фактор в него. На всекиго е ясно, че в момента в България няма работещи институции. Държавата се управлява еднолично от един човек. Така ние се обезличихме като държава и се превърнахме просто в управлявана територия, коментира той.

Трябват ни спешни реформи. На първо място в съдебната система и въвеждането на електронна правителство. По този начин ще отпадне тежестта на бюрокрацията и ще се отпуши бизнесът, смята Вълнев, който има успешен бизнес в САЩ.

Бизнесът у нас няма никаква подкрепа от държавата, особено сега по време на пандемията, за разлика от съседни държави като Гърция и Македония, например. Бизнесът е притиснат от институциите. Настоящите мерки трябва да се променят или се очаква вълна от масови фалити. Нашето предложение е за кредити с ниски лихви за хотелиерите и ресторантьорите, които са най-засегнати от извънредното положение, уточни Павел Вълнев.

В България има капиталистически комунизъм. Няма работеща пазарна икономика, а само монопол. Добре са тези, които са по-близо до управляващите, останалите са оставени на произвола, смята зам.-председателят на „Републиканци за България“.

Предлагаме също най-засегнатата част от бизнеса да се освободи от данъчна ставка за 1 година, допълни той.

Здравеопазване

Факт е, че в момента има монопол в здравеопазването в лицето на Здравната каса. Според мен, трябва да има много здравни каси, както е в Америка, например. Вместо да купуваме военни кратери, можеше да бъдат закупени медицински хеликоптери, които да осигуряват здравна помощ в отдалечените места в страната.  Целта ни е да има демонополизация на здравната каса.

За изборната активност и младите хора

От обиколките ми из страната виждам, че хората са обладани от апатия и не вярват на никого, дори не вярват, че ще дойде промяната. Аз се опитвам да ги насърчавам, като им казвам, че всичко зависи от тях, от активността им. Защото трябва да е ясно, че нито ЕС, нито Русия, нито Америка ще дойдат и ще оправят нещата у нас, каза Павел Вълнев.

Аз не съм типичен политик и не говоря с клишета. Искам младите хора да повярват в себе си, защото от предизборните ми срещи с тях получавам само въпроси как могат да емигрират и преуспеят в чужбина. Те трябва да бъдат активни, за да постигнат целите си и да бъдат в полза на страната си, категоричен е зам.-председателят на „Републиканци за България“.

Прегледана: 85624

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече