Атака срещу селекционера по плуване за порочни практики с алкохол и медикаменти

0

Мнението на треньорката на един от хванатите с допинг национали

Скандалите в родното плуване продължават с пълна сила след трите положителни допинг проби на трима наши национали. Докато федерацията все още отказва да посочи конкретен виновник, много състезатели и треньори скочиха именно на президента Георги Аврамчев, както и на националния селекционер Кристиян Минковски.

Мнение по темата изрази и Цсетанка Дилова, която е треньор на Здравко Балабанов, един от тримата уличени за употреба на забранен анаболен стероид.

Тя призова президента на федерация Георги Аврамчев да направи всичко възможно, за да оневини момчетата, които не са подозирали какво приемат.

Треньорката хвърли цялата вина върху своя колега и национален селекционер Кристиян Минковски, като го обвини в порочни практики, свързани с алкохол, цигари и нестерилни медикаменти.

Ето какво се казва в обръщението на Цветанка Дилова:

„Като личен треньор на Здравко Баблаков – един от тримата плувци, уличени в употреба на забранена субстунция, се обръщам към Вас с молба за оказване на подкрепа към състезателите. Аз работя със Здравко от 11 години, познавам го добре и гарантирам, че той никога не би посегнал към такива препарати и методи.

Ще цитирам разпоредба на чл. 44 ал. (5) от Наредба за антидопингова дейност, която гласи: „Ако в конкретен случай спортист или друго лице докаже липса на вина или небрежност от негова страна, тогава приложимият срок за лишаване от права се отменя.“ Според този текст от Наредбата има възможност състезателите да бъдат оправдани. Човекът, който трябва да разреши тази сутиация, сте Вие, г-н Аврамчев. Вие трябва да изберете – дали да защитите собствения си авторитет и името си като управленец и да помогнете на три талантливи деца или да застанете на страната на г-н Минковски и порочните му практики с алкохол, цигари и нестерилни медикаменти. Той се изложи достатъчно! Имаше възможност да работи със силно поколение плувци, които ние в провинцията създадохме, но той не успя да съхрани.

Що се отнася до коментирата от Вас версия за външна намеса в отбора и саботаж – питам кой допусна тази намеса? Г-н Минковски е длъжен да следи за всичко, което се случва около състезателите и да не допуска подобна ситуация- Не колегата Вакареев, не доктора, а Минковски.00:54 / 01:01

Когато му се обадих по телефона в петък на 19 февруари знаех за положителните проби от бащата на Здравко, въпреки предупрежданията към Здравко и семейството му да не казват на никой. Коментирах с г-н Минковски заявката на Здравко за идното състезание в Бургас. В края на разговора го попитах: „Как са нещата при вас?“, а той отговори: „Всичко е наред.“ Що за наглост? Да крие той от мен подобно нещо! Само гузен човек би постъпил така.

Чета в социалните мрежи негови коментари – „Очевидно има атака към мен, но ако целта е да се махна аз, с цената на разбиване на националния отбор и на уличаване на състезатели с допинг, тези хора трябваше да обявят това и аз отдавна щях да съм си тръгнал, за да спася състезателите.“ Вие, г-н Аврамчев, смятате ли, че треньорът Минковски е толкова морален, че да си тръгне сам, само защото някой не го иска? Та той не си тръгва сега, когато всички го гонят. Смятате ли, че под негово ръководство ще има от тук на сетне ползотворна централизирана подготовка? Дори и тези, които сега мълчат, не биха си пуснали състезателите. Има кадърни и достойни хора, които да го заместят.

И все пак, Вие виждате, според правилата на Антидопинговия център, има възможност да се помогне на състезателите. Да видим! За кого милеете Вие!

П.С.:

1. Във връзка с предстоящото тестване на останалите състезатели, моля да се има предвид, че препаратът „станозолол“ се изчиства от урината за 3-4 седмици и смятам, че е редно да се направят кръвни проби. В противен случай давате повод за нови дискусии и съмнения след отрицателни уринни проби. От 4 февруари до сега вече са минали четири седмици. Всички вече се съмняват във Вас след двусмислените и противоречиви коментари, които направихте.

2. Защо състезателите са подписали договор в 3 екземпляра, но нито един не е върнат към тях с печат и изходящ номер?“

Източник: Dir.bg

Прегледана: 57498

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече