Актьорът Веселин Плачков ще става депутат от АБВ

0

Актьорът Веселин Плачков е водачът на листата на ПП АБВ за депутати в 15 МИР Плевен. Той ще стои начело и в Пловдив град. Това съобщи на пресконференция в Плевен председателят на партията Румен Петков.

„Влизам в листата с надеждата да проведем една стойностна кампания. Моето желание е повече да се говори за проблемите и развитието на културата и образованието като две взаимосвързани понятия и да бъдат решени редица проблеми, за да има къде да работим и да бъдем нужни ние – хората на изкуството – не само актьори, но и музиканти, художници, скулптори“, каза Веселин Плачков, като подчерта, че това е тясно свързано с икономиката. Сред проблемните теми в тази област той изброи развитието на читалищната дейност, заетостта на актьорите, базите в които се работи, а темите ще бъдат развивани в процеса на кампанията. За Плевен един от акцентите, по които ще работи, е изграждане на Летния театър, който в условия на пандемия ще е изключително нужен. „Отдавна ми се иска повече да се работи с децата в училище, винаги съм апелирал към отглеждането на публика, създаване на потребност у децата да бъдат в театъра, в операта. И повече да разчитаме на местните творци“, допълни Веселин Плачков.

Друг наболял проблем в региона е този с читалищата. Заради съдебни дела от четири месеца всички читалища на територията на община Плевен са със спрени субсидии.

„Аз все си мисля, че хора с дух, като Веселин Плачков, ще имат волята и енергията да го направят обект на парламентарна дискусия“, подчерта Румен Петков.

Прегледана: 57174

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече