Павел Вълнев: Държавата „занули“ 2 млн. българи, ще търсим отговорност на ГЕРБ

0

„Аз дълги години живея в САЩ и последните месеци имах възможност да се срещна с много българи в Чикаго, които освен бизнесмени, са и общественици, и да обменим впечатления от случващото се в България. Общото мнение на всички тях е, че държавата „занули“ 2 млн. българи, като направи така, че тези хора да не могат да гласуват в чужбина.“

Това каза зам.-председателят на ПП „Републиканци за България“ Павел Вълнев при посещение във Варна.

По думите му това показва, че управляващите в момента се страхуват. Това е страх, който е видим. Вече близо три месеца с Цветан Цветанов обикаляме из страната и се срещаме с различни хора. Натискът на управляващите върху тях е видим, допълва Павел Вълнев.

„В момента нищо не се прави за бизнеса. Заявявам го отговорно. Тези пари, за които властта говори, че се раздават, не са достигнали до нуждаещите се. В тази връзка едно от нещата след влизането ни в парламента ще бъде да потърсим отговорност от ГЕРБ къде са отишли тези пари и защо не са стигнали до хората“, увери Вълнев.

Според него най-големият проблем тепърва предстои за малкия и среден бизнес. Особено по Черноморието, където туризмът е водещ отрасъл. Фалитите тук са очаквани, тъй като държавата не позволява на ресторантьорите и хотелиерите да работят, но не ги компенсира.

„Реално погледнато нямаме работещи институции, нито работещ парламент. Държавата се управлява от една джипка. Нищо през годините на управлението на ГЕРБ не се е променило, освен че можем да пътуваме в чужбина. Ние от „Републиканци за България“ искаме да се върне върховенството на закана, да има справедлив съд, в управлението да влизат само кадърни хора, а не „калинки“. Ние сме за държава на правилата, която да се модернизира и развива в полза на хората“, завърши Павел Вълнев.

Прегледана: 56438

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече