Искате да опознаете и разгадаете човек – ето как, чрез почерка му

0

Много експерти са съгласни, че характерът на човек може да бъде разгадан по почерка и пръстовите отпечатъци. Всъщност, почеркът има отличителни черти. Може да се използва за преценка на някои от особеностите и потребностите на индивида.

Натискът с писалката говори за човешката природа

Лекият натиск при писане говори за точността и мечтателната душа на човек. Рядко бърза и проявява разбиране към глобалните проблеми. Силният натиск обикновено говори за твърдостта на характера на човека и неговата увереност. Такива индивиди показват откритост и инициативност. Те също се опитват да видят добрите качества у хората и да постигнат поставените цели.

Наклонът на буквите разкрива черти на характера

Наклонът на буквите в различни посоки се смята за признак на самостоятелни, решителни личности, които искат да успеят в живота. Импулсивната природа на такива хора съвпада с техния почерк. Наклонът наляво показва, че личните мотиви на този човек надделяват над интересите на други хора. Но наклонът на буквите вдясно говори за концентрация, отвореност към обществото, стабилност в ежедневните дела и общителност. Такива индивиди често са обект на промени в настроението.

Снимка: Thinkstock/Guliver

Стил на писане = стил на мислене

Човек с широк мироглед и добро въображение се опитва да разделя малко буквите, когато пише. Хората с развито логическо мислене обикновено свързват плътно буквите в текста. Заоблеността на буквите, както и плавното изписване на думите, говори за добротата на човека, неговото отстъпчивост, откритост и способност да чува хората около себе си. Но хората, които са самостоятелни, упорити и не се нуждаят от съвета на други хора, се отличават с ъгловия си стил на писане.

Размер на буквите

За развитието на креативността у човека често се говорят големите букви. Те са написани неточно, а основният акцент е върху значението на написания текст. Между другото, тези хора са противници на  установените традиции. Те са пълни с креативни идеи и предлагат на хората около тях нестандартни решения. Малките букви в почерка показват супер концентрация и дискретност. Нещо повече, такива хора са най-често интровертни или просто прекалено потайни. И по ситния почерк може да се разпознае консерватизмът, инатливият характер и педантичността на личности, които всъщност нямат изразено емоционално поведение. Арогантният характер на човек обикновено се демонстрира с доста големи главни букви.

Чувството за хумор на човек може да се разбере по повдигането на реда

За някои хора редът в края на изречението се издига нагоре, което показва, че имат страхотно чувство за хумор. Ако редът в края на изречението постепенно се спуска надолу, това показва променливостта на настроението и изразителността на характера на човека. Хуморът не е най-голямата му сила.

Премерените и балансирани личности често се характеризират с правилно писане.

Източник: Actualno.com

Прегледана: 56749

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече