Лили Иванова: Най-тежката ми битка е с времето

0

30 години се наслушах на лозунги и обещания. Искам резултати!, обърна се към политиците поппримата

Лили Иванова прекрати дългото си медийно мълчание и даде интервю, в което говори за шоубизнеса, отменените концерти, политиката и пандемията. За първи път попиконата се обърна с призив към политиците.

„Стига лозунги! Извадете можещите, за да блеснете и вие! Извадете интелигентните млади хора!“, призова тя в интервюто си за сайта „Епицентър“.

„Всяка трудност в кариерата си съм я посрещала с търпение. Без да се оплаквам и без да търся помощ. Старала съм се да се справям сама. Но благодаря на тези мои приятели, макар и малко, за това, което са направили за мен и са ми помогнали. Преодолявам всичко с търпение. Моята сила е в моето търпение“, описа се най-известната българка от зодия Телец.

Лили Иванова, в типичния си стил и философия, е категорична, че във всеки труден път има моменти на изпитание, „но аз знам, че трябва да намеря изхода. И то сама!“. Освен в търпението, нейната сила е и в желязната й дисциплина.

Снимка: Фейсбук страницата на Лили Иванова

Моята философия за живота винаги е била една и съща – миналото е урок, а бъдещото – цел! Назад няма нищо! Материалната надпревара никога не е била цел за мен“, твърди изпълнителката на „Не всичко е пари, приятелю“.

Запитана, като човек с медицинско образование, какво мисли за лекарите, които са на първа линия в битката с COVID-19, Лили отвръща: „За мен те са бойци, войници на първата линия на фронта. Без тях сме загубени! Те понесоха много критики, но те нямат вина за занемарените болници, за липсващата медицинска техника“.

На точния й прицел са поставени обаче политиците: „Имаме будна, образована, прекрасна младеж, но за съжаление никой не я показва. Имаме интелигентни хора, но и те не фигурират в праймтайма на медиите. Търси се скандалното и пошлото. В България има интелигенция. Обръщам се към политиците: Извадете можещите, за да блеснете и вие! Извадете интелигентните млади хора! Имаме ги!… 30 години се наслушах на лозунги и обещания. Искам резултати!“.

Трябва да работим! – анализира още примата. – Който и да дойде на власт, той няма да ни нахрани, ако ние не работим. Където и да отидем по света, не държавата ще ни нахрани, а ние с труда си. Замисляли ли сме се какво правим ние за държавата си? Какво ѝ даваме? Аз не чакам някой нещо да ми даде… Аз работя“, казва още тя.

Снимка: bulFoto

Запитана простила ли е всичко, Лили отвръща: „Всичко помня, нищо не забравям, но не отмъщавам. Имам своето достойнство. Ако някой ме е нагрубил или ме е обидил, не се разправям, отминавам, без да отмъщавам. Баба ми казваше: „Една врата не трябва да се затръшва, защото не знаеш кога ще почукаш на тази врата“.

А като най-тежката битка, която е водила досега, определя тази с времето. „Винаги да бъда в крак с времето. Нямам право да изоставам! Спиралата на времето се движи само напред. Има ли колело, което се движи назад? Няма!“, отсича Лили Иванова.

Източник: Dir.bg

Прегледана: 56738

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече