Възможно ли е да вземеш книжка с автопилот? (ВИДЕО)

0

Канадски блогър си направи този експеримент

Популярният канадския блогър Кош, който има собствен канал в YouTube, се опита да си върне шофьорската книжка с помощта на автопилота на неговата Tesla. Канадецът остана без документ за управление на автомобила заради много нарушения и от полицията го накараха да се яви на проверовъчен, за да докаже, че не е опасен на пътя, пишат от Automedia.

И тъй като публикуването на забавни видео е основното занятие на Кош, той реши, че мине теста с помощта на автопилота на Tesla. Блогърът се надявал, че инструкторът в колата не е наясно с технологиите и няма да разбере. Още повече, че изпитът се е състоял от кратко преминаване по улиците на града.

Трябва да се отбележи, че при смяна на режима колите на Tesla издават звуков сигнал, а на приборния панел се появява малко синьо кръгче. Инструкторът в автомобила първоначално не реагирал и Кош решил, че номерът му е минал. След края на изпита обаче проверяващият решил да провери, какво означава малкия символ и блогърът трябвало да си признае.

Инструкторът се посъветвал с полицаи и свои колеги, след което скъсал канадеца. Кош се опитал да се оправдае, че през 99% от времето е карал той, но това не му помогнало. И засега блогърът остава без книжка, като ще може да се яви още 3 пъти. Следващият му опит ще е след 2 седмици.

Източник: Dnes.bg

Прегледана: 49512

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече