Павел Вълнев: След футбола, някои хора у нас най-много разбират от президентска власт

0

Изглежда, че след футбола, някои хора у нас най-много разбират от президентска власт.

Така зам.-председателят на „Републиканци за България“ Павел Вълнев коментира днешната консултация на президента Румен Радев с експерти за провеждането на избори по време на пандемия и коментара на премиера Бойко Борисов след това.

Държавният глава днес започна консултации за справедливи и прозрачни избори в условията на пандемия. Направи го така, както и предшествениците си – с широко отворени порти на „Дондуков“ 2. Той и сам може да реши и най-късно месец преди вота да публикува президентски указ, с който да насрочи изборите. Въпреки това Румен Радев попита първо здравните власти, а после и партиите, дали са помислили по въпроса, имат ли единен протокол за действие в усложнената обстановка, написа Павел Вълнев.

Вместо конкретни отговори, Президентът получи куп съвети за собствената си работа. Премиерът дори се изказа задочно по суверенното право на държавния глава да се произнесе за датата на вота.Мисля, че трябва да оставим Президента на спокойствие. Да кажем мнението си и да проявим възпитание и търпение. Тече последната година от този мандат на г-н Радев. Вярвам, че в това свое решение той се мотивира от конституционното право на всеки гражданин да гласува – сигурно и спокойно. И от нищо друго, написа още зам.-председателят на „Републиканци за България“.

Срещата при президента.
Прегледана: 54251

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече