7 кралски особи, които се отказаха от титлите си заради любовта (СНИМКИ)

0

През годините имаше много кралски особи, които изненадаха света, след като се отказаха от титлите си, за да защитят тези, които обичат. Кралските наблюдатели станаха свидетели как принц Хари публично заявява любовта си към съпругата си Меган и сина им Арчи – през януари 2020 г. те обявиха решението си да се откажат от кралските задължения, за да станат „финансово независими“.

Кои са другите, които загърбиха потеклото си?

Принц Филип

Елизабет Втора и принц Филип

Gulliver/Getty ImagesВъпреки че принц Филип е част от британското кралско семейство, той всъщност трябваше да се откаже от претенцията си за не един, а два престола, когато се ожени за кралица Елизабет II. Той беше принц както в Гърция, така и в Дания. След брака си Филип взема моминското име на майка си – Маунтбатън. За жертвата си кралицата му даде няколко титли като барон Гринуич и херцог на Единбург.

Крал Едуард VIII

Той е може би най-известният крал, който абдикира от позицията си по любов. След по-малко от година на трона, Едуард напуска Лондон, за да се ожени за Уолис Симпсън. „Намирах невъзможно да нося тежестта и отговорността и да изпълнявам задълженията си на крал, както бих искал да направя без помощта и подкрепата на жената, която обичам“, каза той в официалното си съобщение.

Принцеса Мако

Японската принцеса Мако е една от най-новите кралски особи, които се отказват от титлата си заради любовта. Още през 2017 г. тя отказа правото си на престола, за да се омъжи за обикновенния Кей Комуро. Това обаче не беше изборът й. Според японския кралски закон жената трябва да се откаже от титлата си, ако партньорът й няма аристократична титла.

Принцеса Саяко Нори

Години преди японската принцеса Мако да бъде принудена да се откаже от титлата си, имаше друга японска принцеса – единствената дъщеря на император Акихито, която трябваше да направи същото. Когато се омъжва за обикновения Йошики Курода, тя оставя след себе си императорското потекло и всички предимства, свързани с него.

Принц Фризо


Когато този холандски крал се ожени за Мейбъл Висе-Смит през 2004 г., той го направи без официалната благословия на холандския парламент. След това абдикира от правото си на трона. До смъртта му през 2013 г. Фрисо и семейството му все още се смятаха за членове на кралското семейство, просто не и за холандския кралски дом.

Крал Карол II


Този крал е бил принуден да абдикира от трона си два пъти: веднъж по любов, когато е бил хванат да има връзка с французойка през 1925 г., а след това по политически причини, когато е бил принуден да бъде заточен през 1940 г. В крайна сметка той се оженил за Магда Лупеску, през 1947 г.

Източник: Превод и редакция: DarikNews.bg

Прегледана: 50632

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече