„The New York Times“: Не, няма микрочип във ваксината на Pfizer/BioNTech

0

„Не, няма микрочипове във ваксините на Pfizer срещу коронавируса“. Под такова заглавие в кратък материал на вестник The New York Times се прави опит да се обясни в резюме съдържанието на ваксината, разработена от Pfizer/BioNTech.

„Има 10 съставки във ваксините срещу коронавирус на Pfizer. Противно на някои теории на конспирацията, циркулиращи във виртуалното пространство, микрочип за проследяване, заложен от правителството за наблюдение на движенията на хората, не е сред тях“, пише изданието.

Активната съставка е молекула, наречена информационна РНК (иРНК), която съдържа генетични инструкции за коронавирусен S протеин, наречен spike (шипчест)

Информационната РНК ‘инструктира’ човешките клетки да произвеждат тъкмо този протеин. Това помага на тялото да научи една от характеристиките на вируса, така че той да бъде разпознат и унищожен, ако се опита да инфектира.

Снимка: „Монитор“

Ваксината на Pfizer/BioNTech съдържа и девет други съставки:

– Четири липида: Три със сложни химични имена, които образуват защитен балон около иРНК и холестерол.

– Дизахарид: захароза (трапезна захар);

– Четири соли: калиев хлорид, едноосновен калиев фосфат, натриев фосфат дихидрат и натриев хлорид (готварска сол).

Нито една от тези съставки не съдържа или не наподобява микрочип. The New York Times отбелязва, че това са често срещани химични елементи и техни съединения, открити в различни лечения и ваксини, които отдавна се използват. Солите във ваксината помагат да се съобрази съдържанието ѝ със средата на човешкото тяло, което съдържа собствена комбинация от соли.

Източник: Actualno.com

Прегледана: 58448

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече