5 неща, които коронавирусът никога няма да промени в България

0

Разказва се за случаи, в които хора въобще не са разбрали, че има коронавирус. Например Джаред Лето, който не знаел какво става, понеже отишъл да медитира в пустинята и като се завърнал заварил света в апокалиптично настроение. Или пък двойка, която пътувала на яхта в океана седмици наред.

Но не е задължително да си откъснат от интернет, за да не разбереш какво става – и имаме достатъчно примери. 

1) Пазарът на имоти у нас

Цените на имотите у нас не само, че не са спаднали от началото на пандемията, ами имат и леко поскъпване. Когато икономиката върви, брокерите казват, че понеже икономиката върви, цените на имотите се покачват и са чудесна инвестиция. Когато икономиката е в колапс, брокерите мъдро посочват, че в трудни времена имотите са най-стабилния актив и съответно – чудесна инвестиция. Каква е онази ситуация, която би намалила цените на имотите все още не е известно, но е известно, че коронавирусът и пандемията не присъстват в колективното неосъзнато на този пазар.

2) Групата „Измамата Ковид“

Всеки човек, оказва се, познава поне един човек, който е член на групата „Измамата Ковид“ в социалните мрежи. Вместо да следите безсмислените ни журналистически усилия да отразяваме всичко, което става с коронавируса, там може да намерите цялата истина, която тук укриваме. Освен това цялата истина ще бъде поднесена на разбираем и изключително опростен език, който само с няколко изречения и съмнителни линкове ще ви разкрие какво наистина става, докато ние го прикриваме.

3) Националният отбор по футбол

Ще кажете, защо пък – нали там се внимава за коронавирус, също има карантини, загриженост, мерки. Това наистина е така – но ако коронавирусът променя всичко, до което се докосне, да е променил националния отбор с нещо? Не, въпреки всичко, това пак е онази съвкупност от професионализъм и воля, която те кара да трепериш от мач с Люксенбург и нервно да се пощипваш при мач с Косово. Нещо повече, дори едновремешните подозрения, че за слабото представяне отговарят силните посещения на дискотеки, вече не е валидно: дискотеките са затворени, но представянето е останало същото. В този изменчив, сложен и нов свят, националите са си старото нормално. 

4) Споровете за Кубрат

Никаква промяна, ето, пак статукво. Изведнъж се появяват онези хора, които започват изречението си с „Не разбирам от бокс, но…“ и държат да го завършат с още десет параграфа, въпреки тъкмо онази първоначална уговорка, която би трябвало да ги накара да си спестят мнението. 

5) Мръсният въздух 

Вероятно се питате как е възможно половината столица да е в режим на home office и в същото време нивата на замърсяване на въздуха през ноември да са толкова големи, че дори вече да се сочат и за основна причина за високата смъртност оттогава насам. Няма отговор на този въпрос, но има ясна причина за включването на мръсния въздух в тази класация – ето още нещо, което коронавирусът въобще не промени.

Във Венеция се върнаха делфини, в Уелс по улиците тръгнаха диви кози, но тук подобно природно завръщане няма как и защо да се случи.  

Автор: Райко Байчев

Източник: Actualno.com

Прегледана: 56232

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече