Противоепидемични мерки ли? „Скритите партита“ продължават с пълна сила

0

В кръчми се влиза през задния вход, клиенти се хвалят във Facebook

Собственици на ресторанти и кафенета избягват изричната забрана и епидемиологичните мерки за COVID-19, организирайки модерните „Скрити партита“, пише „Телеграф“.

Централният вход на въпросните помещения повечето пъти е затворен, а клиентите влизат през задни такива или пък се използват аварийните изходи.

Дори в София има заведения, които работят напук на правилата. До обед повечето ресторанти спазват правилата и храна се разнася само по домовете. Когато обаче падне мрак, нещата рязко се променят и жадните за купон столичани могат спокойно да намерят къде да пият няколко ракии или да хапнат вкусно.

Снимка: bultimes.bg


Мълвата за подобни мероприятия вече се разнася от уста на уста, което пък от своя страна силно дразни останалите членове на бизнеса, които спазват стриктно приетите мерки и по този начин губят пари, докато колегите им се правят на хитри и отварят тайно.

„Много често ме канят на различни партита мои приятели. На обяд има заведения по „Витошка“, които работят, а вечер партитата се преместват по така наречените топресторанти. Често дори се стига до викане на оркестри и буквално се превръща в дискотека. Мятат се кючеци по масите, а хората си мислят, че има мерки или че е затворено. Нямам думи… пълно безхаберие. Не е това начинът да покажеш, че си против затваряне“, сподели пред „Телеграф“ възмутен столичанин, който вече няколко пъти е бил поканен на подобни партита от свои авери в известен ресторант на бул. „България“ и в такъв в центъра.

Кафенета, като популярно такова в жк „Гоце Делчев“, пък използват различни зали, за да пускат компании да пият по едно-две и да пушат наргилета. По данни на запознати подобна практика има и в заведенията в Студентски град, макар учащите вече да ги няма, тъй като лекциите минаха онлайн, а университетите затвориха. Там дори кафенетата често се превръщали в дискотеки и фолк музика звучала до малките часове на нощта. Някои от посетителите след няколко питиета забравяли забраните и често се издавали в социалните мрежи със сторита или постове как празнуват, а по-късно оправданието било, че е частно парти или рожден ден, пише „Монитор“.

Източник: Dnes.bg

Прегледана: 58139

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече