Акушерка след доброволна помощ в COVID отделение: Пред мен се отвори адът!

0

Акушерка влезе в COVID отделение за 12 дни. 45-годишната Милена Видева от Велико Търново замени обичаната си професия да посреща новия живот, за да спасява от смъртта тежко болни пациенти с коронавирус.


Тя работи като акушерка в Отделението по неонатология във великотърновската болница. В края на ноември приела да влезе в едно от шестте Ковид отделения, където броят на болните нараснал главоломно, а персоналът изнемогвал.


Единствено тя от Неонатологията приела новата си мисия, тъй като колегите ѝ били в рискова възраст или със заболявания.

„Пред мен се отворя адът на земята. В моето отделение са здрави и доносени бебенца, а там са тежко болни, които се нуждаят от изключително всеобхватни интензивни грижи. От отделение, в което празнуваме живота всеки ден, попаднах в отделение, в което всеки час е изключителна победа и всеки час е знак, че сме отложили смъртта“, коментира пред Bulgaria ON AIR Милена Видева.

Тя прекъснала връзка с живота навън за 12 дни. Заедно с още една сестра се грижили за 18 пациенти, почти всички – кислородозависими. За престоя ѝ там шестима души загубили битката с коронавируса.

„Напливът е абсолютно денонощен – ако изпишем двама, в следващите часове са пристигнали нови двама. Попаднах на изключителни професионалисти, заради които успях да се справя физически и психически. Изписаните хора за нас бяха голям празник, тържество на живота и победа над смъртта“, категорична е акушерката.

От два дни Милена е отново сред близките в дома си. В деня на Света Анна тя получи благодарности от семейство, защото се е грижила неуморно за недоносената им дъщеря Алена.

Ето и видео по темата: https://www.dnes.bg/stranata/2020/12/10/akusherka-v-covid-otdelenie-pred-men-se-otvori-adyt.47277

Източник: Dnes.bg

Прегледана: 56474

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече