Престижно: Кои са едни от най-странните професии в света?

0

Едни хора се занимават с рутинни неща, а други с крайно необичайни

Вероятно хиляди и много разнообразни са професиите по света. За някои от тях всеки е чувал, други са по-редки и крайно необичайни за голямата част от света, пише „Труд“.

1. Дояч на змийска отрова
Змийската отрова крие много тайни и митове. Тя е известна със своята двойственост, защото в големи количества е смъртоносна, в по-малки може да бъде и лечебна. Несъмнено има изключително значение в медицината. Тя се включва при лечението на Алцхаймер, помага за възстановяването на хора, преминали инсулт, прилага се в противоракови медикаменти и антидоти. За да стигне до фармацевтите обаче, трябва да има куражлия, който да хване змията и да източи отровата.

 2. Търговец на мечти
Звучи красиво и романтично, нали? Мечтаете да станете прочут музикант, успял бизнесмен, добре платен актьор? Предприемчива американска компания заявява, че може да превърне всичките ви фантазии в реалност. Необходимо е да отидете, да им разкриете желанията си и срещу определена сума те ще се заемат с изпълнението. Таксите са високи до небето, но щом говорим за мечти – те са безценни.

3. Изваждач на мозък
В големите кланици има позиция, която предполага внимателно да се отдели мозъкът на животното от черепа. Причината за това е, че все повече скъпи ресторанти предлагат в менюто си ястия от говежди мозък. Тъй като това е трудоемка работа, в кланиците се наемат хора, чиято основна грижа е мозъкът да бъде изваден, без да бъде наранен.

4. Ловец на мравки
Прочути със своята трудолюбивост, мравките гарантират доброто качество на почвата и помагат за прочистването ѝ. Мравешките ферми, в които се отглеждат цели мравуняци, са обект на все по-голямо търсене. Тук идва и ловецът на мравки. Негова задача е да избере и да улови за вас най-добрите екземпляри. Хората, избрали тази професия, трябва да притежават добри познания за мравките, техните особености и навици. Разбира се, важно е и да не се страхуват от насекоми.

5. Подушвач на мишници
Във всички големи компании за парфюми има хора, чиято работа е да миришат новосъздадените продукти и различните аромати, от които те са съставени. Изискванията към тези специалисти са строги: те трябва да притежават силно обоняние, да не са пушачи и т.н. Освен това, преди да бъде пуснат даден продукт на пазара, той се подлага на редица тестове. Тук идва ролята и на подушвача на мишници. Той нанася аромата върху подмишниците на участниците в експеримента и в рамките на 24 часа трябва да следи как се променя парфюмът/дезодорантът.

Източник: в. „Труд“

Прегледана: 56634

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече