Ново Covid-19 предизвикателство: Предстои тежка битка – с антиваксърите и невярващите

0

Ваксини се осигуриха, организацията също, но следва най-голямата битка. Битката с невярващите и отричащите!

Правителствата и властите по света, поне на по-богатите държави, вече осигуриха или са в процес на осигуряване на необходимите количества ваксини за масово ваксиниране на народите им, пишат novini.london

До скоро се смяташе, че проблем ще бъде създаването на ваксина, производството, организирането на доставките, съхранението и организирането на масовите имунизации, днес вече големият проблем е популяризирането на ваксините и обясненията за необходимостта от имунизиране.

Бившият президент на САЩ, Барак Обама заяви пред медиите, че при първа възможност задължително ще се ваксинира против Ковид19.

Той каза още, че ако е необходимо е готов да се ваксинира пред камерите на телевизиите, за да покаже, че няма нищо страшно и опасно. Ваксините помагат и спасяват животи, те не убиват, каза още той.

Мащабни движения на антиваксъри, както в Европа, така и в САЩ застрашават масовата ваксинация на населението и ликвидирането на заплахата от коронавируса, убил вече милиони хора по света.

Великобритания включи в битката с дезинформацията и пропагандата на тези групи хора, специални части на британската армия, които ще упражняват мониторинг на социални мрежи и блогове в които се разпространяват фалшиви новини и дезинформация за ваксините и Пандемията.

У нас в България, положението също е много тежко, мнозина яростно атакуват опитите на властите и медиците да контролират разпространението на опасния вирус, като подлагат под съмнение всичко свързано с Пандемията.

Най-недоумяващото е че има мнозинство от хора, които вярват че съвременната мобилна технология за комуникация и пренасяне на данни 5G е по-опасна от вируса на Ковид19, напълнил болниците и убил вече реално милиони.

Макар че бройката на тези хора значително се редуцира след като България беше ударена тежко от втората вълна и предупрежденията на специалисти и лекари за съжаление се сбъднаха.

Хилядите починали от ковид в България, пълните болници и историите на близки, познати и приятели за срещата им с вируса „лекуват“ и най-крайните хардлайнери сред невярващите.

Предвиждаме, че съвсем скоро ще започнат масови предизвикателства в социалните мрежи за поощряване на ваксинирането. Очакваме политици, общественици и известни хора да дадат пример и да споделят в социалните мрежи видеа от тяхната лична имунизация.

Това може би, ще бъде единственият работещ начин за популяризиране на острата нужда от ваксиниране на населението.

Източник: novini.london/ Dunavmost.com

Прегледана: 56637

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече