Удивително! Знаменити жени, живели над 100 години

0

Живей до 100 години – често можем да чуем такива поздрави за рождения си ден. В същото време повечето хора не вярват, че това пожелание наистина ще се сбъдне.

Кои известни личности са го сбъднали?

Оливия де Хавилланд, на 104 години

Съвсем наскоро, през юли, прекрасната актриса почина. Тя беше известна с ролята си в „Отнесени от вятъра“. Впрочем тя надживя всичките си роднини. Дори на своята почтена възраст тя изглеждаше страхотно до смъртта си. Тя беше част от журито на филмовия фестивал в Кан. През 2017г. актрисата се сдоби с почетна рицарска титла, присъдена й от самата кралица на Великобритания.Според нея, причината да живеете толкова дълго е нейният позитивизъм. Според спомените на приятели до последния ден тя се е изкачвала красиво по стълбите.

Сузи Делер, 103 години

Френската певица и актриса почина този март. Тя навърши 103 години и не знаеше какво е пластична хирургия, но изглеждаше страхотно благодарение на вътрешната си кондиция. Освен това естествената й харизма й помогна да живее чрез любимата си работа, да се отдаде изцяло на нея. Делер остава щастлива до последния си миг и завърши житейското си пътуване в старчески дом във Франция, продължавайки да получава писма от фенове. Тя каза: „Нямам излишна минута за себе си!“ Очевидно това беше тайната на нейната младост.

Зоя Булгакова, 103 години

Тя е родена и почина в Новосибирск. Между другото, името й е включено в почетната Златна книга за култура на Новосибирска област. Именно тя даде на публиката от съветската епоха герои като Червената шапчица, Снежанка, Пепеляшка и Герда. Тя получава званието „Заслужил артист на РСФСР“ още през 1945 година. Зоя Фьодоровна остана лоялна на Новосибирския младежки театър, въпреки многобройните предложения да работи в Москва.

Даяна Сера Кери, 102 години

За съжаление, през февруари 2020 г. най-голямата актриса от една отминала епоха напусна света. За първи път влиза в „кухнята” на филмовото изкуство на тригодишна възраст. Всъщност истинското й име е Пеги-Джийн Монтгомъри. Според нея тайната на дълголетието й се крие в оптимизма. Започва кариерата си в нямото кино, а през 1938г. започна да работи в радиото.

Източник: БГНЕС

Прегледана: 61233

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече