Кои бизнеси бележат успех по време на пандемията?

0

Не всички бизнеси бележат спад на продажбите и търсенето си по време на пандемията от коронавирус. Има и такива, които отбелязват повече позитиви отколкото негативи. Около тази теза се обединиха Георги Сердаров, основател на Cintelly; Орлин Радев, съосновател на Ampeco и Иван Манев, основател на worddio, в рубриката „Bloomberg TV Bulgaria Интервю“, с водещ Велина Велинова.

Бизнесът, с който се занимава Cintelly работи основно върху измерването, анализа, клиентската активност и лоялност, поясни Георги Сердаров.

Това се случва благодарение на нашия онлайн базиран софтуер. След като видим до каква степен всеки бизнес е създал подобна база, създаваме клиентска карта. И въз основа на цялата информация, работим с бизнесите за разширяване на тяхната клиентска база и активност.

Сердаров коментира, че в условията на пандемия наблюдава ръст на подобни аналитични услуги. Отдава го на това, че в момента онлайн бизнесите търпят „ренесанс“ и търсят все повече нови дигитални стратегии, с които да се привлекат повече клиенти и потребители. Към момента Cintelly работи само с български клиенти, но очакванията са скоро да се развие и на европейския пазар.

Орлин Радев, съосновател на Ampeco, представи мисията на компанията си, която е да ускори процеса по преминаване към по-чист транспорт и по-чисти градове благодарение на електрическата мобилност.

Ние сме софтуерна компания и създаваме решения, които дават на други компании възможността да преминат по-бързо към тази електрическа мобилност и по-ефективно да управляват своята зарядна инфраструктура и да го правят по начин, който максимално се възползва от чистата енергия и от позитивите на електроенергията, вместо да горим изкопаеми горива.“

Самият продукт, който предлага компанията е софтуерен и управлява мрежа от зарядни станции и се използва от клиентите им, които имат или големи автопаркове с автомобили, или от компании, които предлагат услугата по зареждане на други компании.

По думите на Иван Манев, основател на worddio, неговият бизнес бележи успех по време на пандемията, защото хората имат повече свободно време. Worddio е мобилно приложение, което помага с обогатяването на езиковия запас, като е първото в света подобно пасивно приложение – потребителите могат да го използват, докато извършват други дейности, като например докато шофират или докато тренират във фитнеса.

При ученето на чужди езици, най-трудното, което споделят хората е липсата на време. Има проучвания, които доказват, че например по време на фитнес тренировки, мозъкът е много по-възприемчив, т.е. това е добър метод за изучаване на нови езици“.

След като е намерило нужното финансиране, приложението е отбелязало и своя нов рекорд, при който е имало 800 активни потребители в рамките на един ден.

За съпоставка, преди да намерим финансиране, достигахме до толкова хора в рамките на месец“.

Worddio предлага общо 34 езика и се стреми да стане един от лидерите в този сектор на подобен вид приложения.

Източник: Bloomberg TV Bulgaria

Прегледана: 60903

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече