Христо Иванов поясни: Средното име на Борисов е „д-р Хаос“

0

Геополитическият интерес на България е ние да сме заедно в ЕС със Северна Македония

„Предвиждам, че хаосът ще продължи, защото това е хаосът на Борисов. Средното име на Борисов е „д-р Хаос“. Така съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов коментира в предаването „Денят с Веселин Дремджиев“ по ТV+ и TV1 действията на властите за ограничаване на разпространението на коронавируса.

Според него властите са изпуснали възможността през пролетта и лятото правилно да планират действията си при сериозно увеличение на броя на заразените. „Виждам липса на отговорност, липса на институционален подход, липса на еднозначна информация, липса на еднозначна комуникация, липса на планиране в момента, в който трябва да се случва това„, коментира още Христо Иванов и добави: „Сега виждам как ние не планираме нещата, които след 6 месеца или след 3 месеца или след 1 месец ще ни бъдат проблем„. Той смята, че сега е моментът правителството да планира, както как ваксините за COVID-19 ще достигнат до населението, така и да организира информационна кампания за това.

Иванов коментира и решението на страната ни да блокира преговорите на Северна Македония с Европейския съюз (ЕС). „Трябва да си дадем сметка, че геополитическият интерес на България е ние да сме заедно в ЕС със Северна Македония“, заяви той. Според него до ветото на България не е трябвало да се стигне, а България е трябвало да работи за превръщането на текстове в Договора за добросъседство в конкретни действия, програми и бюджети.

Ако изпуснем възможността в рамките на германското председателство да се сложи начало на преговорите на Северна Македония с ЕС, това може да не се случи много години и това би било катастрофа за националния интерес на България„, коментира Христо Иванов.

Източник: ТV+

Прегледана: 62102

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече