Изчислиха: 360 лв. е цената на истината във всяко пето българско семейство

0

360 лв. е цената на съществуването на всяко пето българско семейство, защото толкова струва ДНК теста у нас, а само така всеки български татко може да разбере дали децата в семейството са негови.

Приложни математици от БАН изчислиха , че над 20% от хората у нас живеят в заблуда за биологичните си бащи. Още по-голям е процентът на мъжете, които са въведени в заблуждение за своите биологични деца.

При жените обаче този процент е практически нулев. От това следва, че обществото у нас и семейството като основна негова клетка дължат стабилността си на умението на българката до сетния си час да държи езика си зад зъбите.

В САЩ бързият тест за бащинство струва около $30 и се прави у дома

В България ДНК изследвания се правят само в Лабораторията по молекулярна патология към “Майчин дом”, в Института по криминология при МВР и в катедрите по съдебна медицина към медицинските университети.

Процедурата е проста, но струва скъпо и резултатът е готов след месец. Едно от най-важните условия при този тест е и майката, и бащата доброволно да отидат в лабораторията.

Най-евтините изследвания са в „Майчин дом“ – около 360 лв. Ако имате желание пробата да бъде изпратема в САЩ или Канада, може да се изръсите с близо 900.

В крайна сметка обаче сигурни данни няма. Дори и най-задълбоченият генетичен тест дава „едва“ 99,99% сигурност, така че ако има съмнение, то може да разруши всяко семейство и въз основа на тази стотна, съобщи „Флагман“.

Източник: „Флагман“

Прегледана: 58798

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече