Нешка Робева: Хората в България не живеят по-добре

0

„Страшното е, че това е векът, в който семейството се разпада и то абсолютно умишлено“. каза за БНР Нешка Робева, българска състезателка, по-късно треньорка по художествена гимнастика и хореографка на „Златните момичета“, заслужил майстор на спорта, заслужил треньор.

„Много деца ще се наложи да разберат, че в този живот освен привилегии има и задължение“, каза тя.

Периода на извънредното положение, обявено за ради пандемията през март, Нешка Робева прекарва на вилата си на село.

Коментарът ѝ за прехода от комунистическото управление към демокрацията беше:

„Аз съм човек, който живее в себе си, не изпитвам носталгия, но мога честно да кажа, че това не е по-доброто решение на нещата, тогава една върхушка ръководеше според своите виждания, сега върхушките се сменят. … Не знам какво сме постигнали, не вървим напред“, изтъкна Робева и добави:

Ако отидем и се разходим в България, ще видим, че хората не живеят по-добре, а какво ще бъде оттук нататък. Спомням си едно предсказание на Ванга, тя казва, че хората ще се върнат към селото“.

Според нея българите сме един наивен народ:

„Много лесно се лъжем. Когато едни човек ми говори и то ми говори убедено, аз приемам, че е така или до известно време приемах, а сега когато в една предизборна кампания ми говорят, аз не вярвам вече, а народът ни продължава да вярва, на кого вярва, трябва да вярва на собствените си ръце“, подчерта тя.

Нешка Робева е родена на 26 май 1946 г. в Русе. Завършва хореографско училище, а после ВИФ (сега Национална спортна академия „Васил Левски“). Освен с постиженията си като състезател, треньор, хореограф, постановчик и ръководител на танцова трупа, Нешка Робева е известна и с честната си и смело отстоявана гражданска позиция, с активното си участие в политическия живот на България преди и след 10 ноември 1989 година. Депутат е в два парламента. Тя е сред само двамата депутати, които се осмеляват да се обявят и да гласуват против Закона за административното деление през 1987 година, свиващ окръзите до 9 области и окрупняващ общините в селищни системи.

Прегледана: 57503

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече