Тиквен маскарад: 10 идеи как да се маскираме за Хелоуин

0

В навечерието на големия вещерски празник и тиквен маскарад на име Хелоуин е добре предварително да се въоръжим идейно. Затова подпомагаме националния дух в това изпитание с 10 идеи за различна маскировка, с която можем да се реализираме и да се случим в тази тържествена нощ. 

(За реализирането и случването като такива ще имаме отделна научна студия в следващ брой.)

Независимо какви точно противопандемични мерки се въвеждат и ще се въвеждат тепърва – знаете, че в България мерките се спазват по български, така че все ще си намерите някое хелоуинско парти и разпищолена компания.

Ако не си намерите – може и сами да досаждате на хората. И сама тиквата е тиква! 

Ето и нашите предложения за сполучлива маскировка според темперамента – така че и под маските пак да бъдем себе си, както Бойко Борисов е винаги по своему честен, когато върти опашати лъжи с двеста.

***

1. Маскирайте се като народен будител. Ако сте от тези съзнателни българи, които се отвращават от чуждопоклонството и криворазбраната маймунизация, вземете една Чинтулова тръба, добийте една брада като Ботьов и Каравелов, препашете сабя дамаскиня, па тръгнете по малките часове на 1 ноември и будете народа. Но е хубаво и да знаете някоя възрожденска песен все пак. Народът трябва да се буди с качествен възрожденски материал, не с вулгарен патриотизъм от футболни агитки и чалга. Нищо няма да събуди народа в квартала по-добре от едно гороломно среднощно „Стани, юнак балкански, от сън дълбок се събуди!“; а когато започнат да ви замерят с тикви и боклуци от балконите, вие запейте: „Къде си, вярна ти, любов народна!“ и „Вставай, вставай, маленкая страна!“

2. Маскирайте се като ГДБОП и нахлуйте при някого, на когото имате зъб. Можете да спретнете с приятели малък погром, да потъркаляте сънени хора, да им направите голяма изненада и пакост. Ще викате на домакините: „Боклуци, ще ви счупя, гайките ви ще разхлабя, кратуните ви ще напукам!“ Ако си имате слабост към грубите игрички, това е моментът да дадете воля на фантазията и желанията си. Накрая само кажете: „О, станала е грешка с навигацията, извинете, чао!“. Ако ви разпознаят под маскировката, кажете весело: „Еееее, ти пък от майтап не разбираш!“ 

3. Ако празнувате в най-най-интимен състав, можете да се маскирате като медицинска сестра/чичо доктор. Така фетишстки маскирани, ще шепнете мръсотийки: „Ти си здравноосигурен и това ти гарантира качествено лечение… Системата на здравеопазването е стабилна, ще се справим!… Нашата болница има страхотни дарители… Ела с мен да източим здравната каса!“ 

4. Маскирайте се като данъчен инспектор и направете ревизия на конкурент. Ако не откриете нередности, за които да съставите донос, поне ще направите малко фирмен шпионаж. 

5. Психоложка с големи очила. И това като медсестрата и чичо доктор е в зоната на здрача и фетиша. Мятайте пациента на кушетката, докато не ви е метнал той! 

6. Маска на сериен убиец. Той изглежда като обикновен човек, който може да се слее незабелязано в тълпата – значи е достатъчно да сложите една защитна маска и готово. 

7. Маска за лице на ретродомакиня. Налепете си по лицето обелки от краставици. В България през 1980-те години така се грижеха много домакини за кожата на лицето и ръцете си. Ако си сложите такава маска в подходяща по възраст компания, ще докоснете носталгични струни. Ще си спомните старите Хелоуини отпреди 10 ноември, когато нямаше Хелоуин, а фенерите се правеха от дини, не от тикви. 

8. Маскирайте се като полугол тулуп, лягайте напреко на праговете на хората и не мърдайте от там, докато не ви напълнят чекмеджето. И няма да викате „лакомство или пакост“, ами „пачка или пакост“. Ако не сте достатъчно респектабилен, не гарантирам успех. Може би все пак трябва и бухалка или пищов на голия тумбак; и връзки в прокуратурата. 

9. Маскирайте се като войник от Червената армия и щурмувайте хотел „Берлин“ с викове „За прокуратуру, за Гешева!“ Посмейте се с домакина, изпляскайте го приятелски по шкембето и си направете една разходка с дизел до Луната. 

10. Маскирайте се като журналист (не мисирка). И посетете най-близкото управление на МВР, за да дадете показания. 

Автор: Г-н Балев

Източник: „СЕГА“

Прегледана: 57162

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече