Тревожно: Повече от половината държави в Европа са в критична червена зона за COVID-19

0


COVID-19 раздели и България на четири зони – зелена, жълта, оранжева и червена


Над половината държави в Европейския съюз и Великобритания бяха обявени за червена зона за COVID-19 в ново приложение на Европейският център за превенция и контрол на болестите.


Картата, която дава упътвания за пътувания и ограничения, беше създадена, след Европейският съвет одобри във вторник координиран подход за целия блок, съобщава БНР.

17 от общо 31 държави, които Европейският център покрива, бяха определени като червена зона, което означава, че за последните 14 дни случаите са повече от 50 на 100 хиляди души население, а процентът на позитивни тестове е над 4.


За 5 държави не е определен рискът, заради липса на достатъчно информация – това са Австрия, Германия, Швеция, Дания и Исландия, съобщават от Европейския център за контрол на болестите.

COVID-19 раздели и България на четири зони – зелена, жълта, оранжева и червена.


В зелена зона попадат Видин, Плевен и Ловеч; оранжева зона включва София-град, Монтана, Габрово, Смолян, Пловдив, Стара Загора, Сливен, Бургас, Ямбол и Кърджали,

в червена зона са Благоевград и Търговище с над 120 заразени на 100 хиляди, останалите 13 области попадат в жълтата зона.

Източник: „Епицентър“

Прегледана: 60489

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече