Аристократични глезотии: Кралските прищевки на принц Чарлз и Камила към прислугата им

0

Членовете на британската кралска фамилия имат огромен персонал – от готвачи и шофьори, до икономи и лични асистенти. Всяка от кралските особи си има своите предпочитания, но най-взискателният се оказал Чарлз, който бил наричан сред прислугата „разглезения принц“.

Точно количество паста за зъби

Според The Express, позовавайки се на кралския репортер Клайв Гудман, принцът „практически не прави нищо сам“.

„Принцът на Уелс дори не вдига нищо, твърди Гудман. – Сутрин става, а халатът вече го чака. Влиза в банята, а тя вече е подготвена за него. Дори когато излезе от нея, кърпата е сгъната по специален начин, така че просто трябва да седне и да я увие около себе си“.

Пол Бърел, който беше иконом и доверен човек на принцеса Даяна, също свидетелства, че наследникът „е израснал в толкова привилегирован начин на живот, че не избира нищо за себе си – абсолютно всичко вече е направено за него“.

Бърел добавя, че бъдещият крал всъщност принуждава слугите си да изстискат от тубичката точно толкова паста за зъби, колкото му е необходима.

Гардеробът


Освен това Чарлз има прищевки и относно гардероба му. Пижамата и дори връзките му се гладят всеки ден. И това не е всичко – всяко облекло, носено от него или от Камила, трябва да се изпере на ръка.

Меко сварени яйца

Чарлз също е взискателен в избора си на храна. Той очаква от персонала си приготвяне на специална закуска – принцът пропуска вечерята и това хранене е изключително важно за него.

Чарлз обикновено яде едно меко сварено яйце и готвачите му трябва да сварят няколко яйца, за да получат поне едно, което е перфектно според стандартите на Негово Височество.

„Тъй като неговият персонал никога не е сигурен дали яйцето ще бъде с правилната твърдост, те приготвят няколко яйца, които се подреждат във възходящ ред. Ако принцът сметне, че номер 5 е твърде рохко, минава на шест, седем и т. н.“, потвърждава бившият частен готвач на принц Чарлз Мервин Уичърли.

Чарлз е известен сред прислугата в британския кралски двор като „разглезения принц“. Кои от неговите навици е възприела и неговата съпруга Камила?

Камила Паркър-Боулс се омъжва за принц Чарлз през 2005 г. и става херцогиня на Корнуол. Съпругът ѝ има славата на най-капризния от Уиндзорите. Може ли същото да се каже и за жена му?,


Източник: Tialoto.bg

Прегледана: 62729

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече