С какво лекуваха Доналд Тръмп от COVID-19?

0

Леченията от коронавирус се разделят на две – тези, които директно атакуват вируса и е по-вероятно да бъдат полезни през първата фаза и лекарства за успокояване на имунната система, които са по-склонни да работят във втората.

Ето с какви лекарства лекуваха Доналд Тръмп в Националния медицински център „Уолтър Рийд“ в Мериленд:

Дексаметазон

Този стероид спасява живота чрез успокояване на имунната система, но трябва да се използва в точното време. Дайте го твърде рано и лекарството може да влоши нещата, като наруши способността на организма да се бори с вируса. Това не е лекарство, което обикновено бихте давали в „лек“ стадий на заболяването. Изпробване на лекарството, проведено във Великобритания, показа ползата, получена в момента, в който хората се нуждаят от кислород – каквото беше за кратко положението при Тръмп.

Световната здравна организация съветва употребата на стероида в „тежки и критични“ случаи . Нивата на кислород в кръвта на американския президент спаднаха под 94%, което е един от критериите на Националния здравен институт за „тежко заболяване“. Терапия с моноклонални антитела Това е комбинация от антитела, произведени от компанията Regeneron, които имитират собствения ни имунен отговор. Антителата физически се придържат към коронавируса, така че той не може да проникни в клетките на тялото и правят вируса „по-видим“ за останалата част от имунната система.

Ремдесивир

Това антивирусно лекарство е разработено за първи път като лек срещу ебола. То работи, като обърква вируса, тъй като изглежда химически подобно на някои от суровините, които вирусът трябва да възпроизведе. Това нарушава способността на вируса да прави хиляди копия от себе си. Клиничните проучвания показват, че лекарството намалява продължителността на симптомите от 15 дни до 11 . Няма обаче доказателства, че с Ремдезивир са спасени животи.

Лекарите на президента Тръмп твърдят, че американският президент приема също цинк, витамин D, фамотидин, мелатонин и аспирин. Не е ясно дали някой от тях се използва умишлено заради COVID-19.

Източник: Actualno.com

Прегледана: 67266

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече