Адвокат Марковски прогнозира: Присъда за убиеца на Милен Цветков може да има през март

0

Ако след нова година започне делото, при всички случаи, то няма да продължи много, защото не е голямо по доказателствен обем и в края на март може да има присъда. След това втора инстанция, ВКС, смятам, че в рамките на година ще приключи.

Това прогнозира пред БНТ адвокат Марин Марковски по повод приключилото разследване за катастрофата, при която загина журналистът Милен Цветков.

По думите му присъдата трябва да действа и превъзпитателно на други, склонни да прекрачат закона.

Той обясни, че това че обвиняемият за катастрофата Кристиян Николов е под домашен арест, не значи, че ще получи оправдателна присъда от магистратите. В правото има презумпция за невиновност. Освобождаването под домашен арест не означава, че той няма да получи присъда или ще получи оправдателна присъда, категоричен е адвокат Марковски.

Събраните доказателства са математически. Безапелационно е доказано, че той е карал колата – има експертиза, отпечатъци. Другите хора в колата ще кажат в залата кой е бил зад волана, убеден е адвокат Марковски. По думите му, прокуратурата ще даде фактите, защото следствието по научен начин е събрало доказателства.

Според адвокат Марковски дали Милен Цветков е загинал в автомобила си или е изведен от него от свидели и е направил няколко крачки, не само не може да натежи при определяне на присъдата, но няма юридически смисъл. Причината за смъртта е удар – дали той ще направи няколко крачки, или ще почине в болница, причината е ударът, обясни Марковски.

Източник: news.bg

Прегледана: 69311

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече