Иновация: Нов вид естетическо преживяване – насаме с Мона Лиза

0

Парижкият Лувър обяви партньорството си с HTC VIVE Arts за да представи първото преживяване във виртуалната реалност в музея „Mona Lisa: Across the Glass“. Стартът на услугата ще е на 24 октомври. С този нов подход посетителите и зрителите могат да получат достъп от всяка точка на света до най-известния шедьовър на Леонардо да Винчи по съвсем нов начин.

„Мона Лиза: от другата страна на стъклото“ дава на посетителите на музея нов поглед към известната живопис и възможността да изпитат мощна среща с произведението на изкуството в киберпространството. Благодарение на иновативното и интерактивно преживяване, музеят ще предложи нещо безпрецедентно на публиката по целия свят.

В началото на седемминутното преживяване във виртуалната реалност посетителите ще се озоват в Salle des atstats в Лувъра, където „Мона Лиза“ се намира зад няколко наблюдатели, застанали пред картината. Когато тълпата се разпръсне, вие се приближавате до изображението, а защитното стъкло и рамката изчезват. Когато се озовете сами пред шедьовъра, виждате ярки детайли от тази известна творба върху платно, включително текстурата на дървената рамка, надничаща изпод слоя боя. Виждате дори пукнатина в дървото и как тя е възстановена.

Преживяването на виртуалната реалност предлага комбинация от движещи се изображения, звуци и интерактивен дизайн за посетителите. С течение на времето посетителите ще получат представа за това как е създадено произведението на изкуството и как се е променило през последните 500 години.

Източник: „СЕГА“

Прегледана: 66437

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече