Иновативно: Българчета могат да изпратят картички в Космоса

0

България става част от международната програма „Космическа поща“, благодарение на която между 15 септември и 23 октомври българските ученици ще могат да изпратят картички със свои послания в Космоса

Те ще бъдат изстреляни с ракетата New Shepard („Ню шепърд“), разработена от компанията на Джеф Безос Blue Origin („Блу ориджин“). Ученици от цялата страна имат шанса да си представят своята роля в бъдещето на планетата като потърсят отговор на въпроса „Защо Земята има нужда от Космоса?“, пише dir.bg.

Пощенските картички не само ще полетят при предстоящите изстрелвания на ракетата, но и ще бъдат изпратени обратно до всеки ученик с пощенски печат „Летял в космоса“.

Така всеки участник ще се сдобие с автентична пратка от космоса. За да се включат в програмата навреме, картичките ще бъдат събирани от специални вестоносци, които ще посетят безвъзмездно всяко училище.

Програмата има и своя физическа пощенска кутия – специална мини ракета, разположена в детския научен център „Музейко“, в София, в която бъдещите изследователи ще могат сами да пуснат своето послание.

Прегледана: 81117

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече