Политолог: Гладиаторска битка – Радев срещу Борисов

0

Какви са сценариите за развитие на кризата у нас коментират проф. Анна Кръстева и проф. Румяна Коларова

Гладиаторска битка: гладиаторът Румен Радев срещу гладиатора Бойко Борисов. Имаме обаче неспособност на елитите да произведат нещо ново. Това заяви в предаването „Здравей, България“ по NOVA политологът проф. Анна Кръстева. Заедно с политолога проф. Румяна Коларова, гостите на телевизията коментираха какви са сценариите за развитие на кризата у нас.

На масата има три сценария. Първи – експертен кабинет в рамките на този мандат, както предложи ДПС. Втората опция е служебен кабинет, а третата е такъв съставен от ГЕРБ“, каза проф. Кръстева.

Как преминаха протестите вчера в София и Пловдив

Сблъсъкът от сряда не е нищо ново от гледна точка на това, което аз мога да кажа като политолог. Ясно е, че има тежка криза на легитимността. Важно е обаче да разграничим тази криза от институционалната такава. Кризата на легитимността е когато хората нямат доверие и не приемат решенията на управляващите. Тази криза минава през поредната фаза“, заяви политологът проф. Румяна Коларова.

Картите са в Бойко Борисов. Най-оптималният изход от кризата, който е печеливш за всички – Бойко Борисов за втори път да влезе в историята. Първият път влезе в историята с най-дългия мандат. Втори път може да влезе в историята с едно достойно излизане от властта. Гражданското очакване от политиците е да влизат с проект във властта и да излизат с достойнство„, посочи от своя страна проф. Кръстева.

Тя обясни, че президентът Румен Радев не е човек, който има политическа култура и опит.

Марешки: Българският народ е разделен заради хора като Радев

„Борисов и Радев се делегитимират един друг. Те се наричат антидемократи“, каза проф. Кръстева.

Източник: Vesti.bg

Прегледана: 84621

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече