„Отровното трио“ свиква Велико народно въстание – вижте кога

0

Единственият начин да отпушим БОЙковата констипация е  Велико народно въстание. Това обяви на  страницата си във Фейсбук адвокат Николай Хаджигенов. 

На 02.09 всички свободни българи се вдигаме на Велико народно въстание пред бившия Партиен дом на Ларгото в София от 08:00. Управляващите се готвят да съберат 120 гласа в Народното събрание, за да започнат обсъжданията по т.нар. нова Конституция. Ние няма да позволим мафията да създава основния закон на България. Елате от цялата страна. Ще останем докрай. Ние няма да си тръгнем, докато те не си тръгнат от власт„, обяви „Отровното трио“ – адвокат Хаджигенов, Велислав Минеков и Арман Бабикян.

На 2 септември ще стане ясно дали ще има 120 подписа в подкрепа на предложенията на ГЕРБ за свикване на Велико народно събрание и нова Конституция  и ако това е факт, още тогава премиерът Бойко Борисов има готовност да подаде оставка.

Проектът на Конституцията е писан от екип на ГЕРБ. Участие има и правосъдният министър Данаил Кирилов. В крайна сметка през годините е имало много обсъждания и дебати. Проектът е писан през последния месец. Има намаляване на прекия избор на прокурорите и увеличаване на парламентарната квота. Нещо, което винаги се е искало от обществото, това е контролът. Има ясно разписан контрол на Народното събрание. Къде виждате увеличаване на правата на прокуратурата? Дават се и права на съдиите. Има ясно разписани правила за контрол, каза още тя относно заложените текстове за прокуратурата. Предложението за наборна военна служба е спорно, каза външният министър по повод идеята на ВМРО за промяна в Конституцията„, обяви външният министър Екатерина Захариева миналата седмица.

Захариева призна, че има грешки по отношение на избора на народни представители, които партия ГЕРБ е издигнала. Вицепремиерът поясни обаче, че се правят много сериозни анализи за това вътре в партията. 

Източник: „Банкеръ“

Прегледана: 89226

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече