Блогъръг Иво Божков: Епохата „Борисов“ приключи

0

Епохата Борисов приключи. Това е ясно на всички българи, дори на тези, които са на негова страна. Една епоха маркирана от стабилност, стабилност на навлизането на нерегламентираните връзки между бизнесмени, политици и прокурори с единичната цел заграбване на най-лесните пари – държавните пари, тоест парите, които доброволно плащаме всяка година, за да живеем по-добре.

През последното десетилетие Борисов действително беше като тефлонов тиган и всички безброй скандали, които пряко бяха под негова отговорност не го засягаха. Той пожертва абсолютно всички негови, дори най-доверените си и ще продължи да го прави и с малцината, които все още са около него.

Десет години Борисов еднолично разпределяше държавните пари и се опитваше да докаже, че всичко зависи от него. В последните седмици и дни всички тези митове се развенчаха. Видяхме как царят се оказа гол благодарение на акцията в Росенец по отвоюването на заграбената българската територия и поругания български флаг.

Последвалите опити на Борисов да се отърве от отговорността, че е допуснал мафиотската структура ДПС да ограбва и източва българската държава са невъзможни. Той замени трима министри на Пеевски и Доган с трима министри на Доган и Пеевски. Борисов не само не може да смени нищо, под неговото управление се случи тоталното завладяване на цели министерства и държавни структури. Източването от Доган на 20 милиона на година чрез студения резерв и предоставянето на 500 милиона кредити от ББР на свързани лица с фирми на Пеевски са само върхът на айсберга.

Цялата държавна структура трябва да бъде изрината и променена в основите си. От хора, които нямат нищо общо със управлението от последните 10 години.

Този процес ще е бавен и много, много труден. Но знам и съм убеден, че можещите, почтените и сърцати българи са поели по този път и няма да оставят държавата ни задушена в ръцете на мафията и мутрите, които демократично имаха своя шанс да запишат името си в историята, но се провалиха и трябва да си ходят.

Ето и видео по темата:

Автор: Иво Божков

Източник: Dunavmost.com

Прегледана: 97337

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече