Президентът Радев пак обстрелва властта с опорките на задкулисието

0

Президентът Румен Радев отново обстреля властта с опорките на задкулисието. „Трябва да имаме ясна картина на състоянието на страната, за да може тогава да градим реалистични стратегии и планове за бъдещето“, каза Радев по време на представянето на проекта за Национален стратегически документ.

Целта на проекта била да представи алтернатива на сегашната обстановка в страната. От думите му става ясно, че подсъдимият олигарх Иво Прокопиев, ползва Радев като гаечен ключ, с цел да направи преврат в държавата и да демонтира законно избраното правителство. 

Радев каза, че народа искал истината за завзета държава. По думите на Радев приказките за оставки и машинно гласуване ехтели не само у нас, но и в чужбина и били факт. 

Българите все по-често си задавали въпроса  какво да се напарви, за да се избегне повтарянето на управленската катастрофа. 

По думите на Радев пред нас бил примерът на авторитарното управление от последните 10 години. „На резултат на подмяна на идеи от пропаганда, на суровата действителност от ПР-а, на законността и обществения морал от лоялността към вожда и партията държава, на законността от задкулистите договори“, каза той. 

Според президента тази порочна система ни върнала към зората на преход, когато сме се учели да говорим свободно и как да се провеждат честни избори. 

Радев приветства решението на Стратегическия съвет да заложи на откритост, систелност и последователност.

Националния стратегически документ ще бъде представен на три етапа. Първият е анализ на състоянието на страната, вторият е причините за това състояние и третият е предложения и условия за тяхната реализация. 

Наследството на катастрофиралата автокрация е изключителни тежко и можем да го преодолеем с еднна воля„, каза Радев. 

Според президента българите масово отхвърляли пропагандата и имали право да знаят истинското състояние на държавата. 

Радев коментира, че премиерът Борисов не посмял да излезе от създадения от него илюзорен свят. Вчера заявил, че в последните 3 години България била в челото на най-бързо развиващите се страни в Европа по статистика, но тази статистика я опровергавла пропагандата. 

Източник: „Монитор“

Прегледана: 93226

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече