Политолог: Властта не се сменя от протести

0

Властта не се сменя от протести. Това, че 20 души ще ми разпъват палатки, ми прилича все едно двама души да седнат пред асансьора, защото не харесват домоуправителя“. Така политологът Татяна Буруджиева коментира пред БНТ протестите срещу властта. 

Тя отправи критика, че докато в началото по площадите е имало млади и симпатични хора, сега се наблюдават озлобени протестиращи, а протестът е със страшно лице. „Грозни са вече картините, които наблюдаваме“, обяви Буруджиева.

Тя коментира и вариантите за ГЕРБ. „Ако Бойко напусне поста, той директно отива към подготовката на ГЕРБ за избори. Има нужда от стягане на редиците. Легендата беше, че изборите ги прави Цветанов, сега всъщност Борисов дава заявка, че той ще се заеме“, заяви тя и подчерта, че лидерът на ГЕРБ е изнесъл вече два предходни вота – за местните избори и за европейските.

Буруджиева смята, че ако Борисов се захване с партията ще е полезно за ГЕРБ. 

Подобно мнение изказа и колегата й Стойчо Стойчев. Той смята, че протестът се е променил и иска невъзможни неща. Обърна внимание, че политиците говорят едно, но имат съвсем други намерения. В тази връзка Стойчев се изказа остро за президента Румен Радев. Той напомни, че държавният глава не предполага да има едноличната власт и да управлява, което можело да се случи през служебния кабинет. „Всичко хубаво, но на служебния кабинет няма кой един парламентарен въпрос да му зададе. Никакъв вид граждански контрол“, каза Стойчев. 

Източник: „Монитор“

Прегледана: 97423

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече