Диригентът Йордан Камджалов: Не можем да сме публика в рушенето на България

0

В България мизерията е абсолютна. Половината ми живот е свързан с други страни. На протестите срещам хора, сверили часовниците си, които не просто мечтаят, а настояват за друго бъдеще на България. По повод организацията на протеста смятам, че има огромни недоразумения“. Това коментира пред БНР диригентът Йордан Камджалов по повод антиправителствените протести. По думите му има нужда от радикална промяна.

„Проблемите са много стари, просто са набъбнали и хората са решили да направят нещо. Всички обаче сме много безпомощни. Не се прави нищо конкретно… Наблюдатели сме на един потъващ Титаник“, посочи той.

Камджалов допълни, че и с моментални оставки нищо няма да стане веднага, защото няма нова концепция. „Говорих с организаторите на протеста, казах им моето мнение, казах им, че правят грешки, че искат неща по незрял, груб, агресивен начин. Питах ги дали имат концепция, няма концепция. Какво правим – изливаме една кална вода и наливаме друга полукална вода… На България ѝ трябва абсолютно кристална вода. България трябва да престане с компромисите“, категоричен е маестрото.

Според диригента мафията не може да бъде съборена по такъв начин, а оставките са просто козметика. „Не можем да сме публика в рушенето на тази страна“, заяви Йордан Камджалов.  

Диригентът описа и своята България: „Да бъде цветуща, цъфтяща, богата, привличаща, да бъде като цвете, което хората от цялата планета искат да гледат, да бъде управлявана от адекватни и нормални хора, да си вземе достойното място, което ѝ прилича исторически, географски и културно“.

Прегледана: 97711

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече