Прокуратурата внесе иск в съда за заличаване на партия „Възраждане“

0

Софийска градска прокуратура (СГП) инициира пред Софийски градския съд процедура по Закона за политическите партии, с която се иска заличаване на регистрацията на политическа партия „Възраждане“ и нейното разпускане

Столичната прокуратура е разпоредила проверка за нарушения в дейността на партията във връзка със сигнал от 4 юни тази година. Установени са били множество нарушения, свързани с регистрацията на партията, съобщава БТА .

Проверката е показала, че са били декларирани неверни данни за присъствието на най-малко 500 граждани с избирателни права на Учредителното събрание на партията.

Към датата на провеждане на събранието 86 лица, вписани като учредители, са били в чужбина. От 580 учредители, 108 са заявили, че подписите в списъците не са техни, а 87 лица са заявили, че не са подписвали Декларация за индивидуално членство по Закона за политическите партии. Други 120 лица са заявили, че изобщо не са присъствали на Учредително събрание на ПП „Възраждане“. Констатирано е било още, че две лица, за които са положени подписи като участници в Учредително събрание, са починали два месеца преди Учредителното събрание.

Прегледана: 91797

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече