Цветан Василев: Гешев е маша на мафията! Борисов-Доган-Пеевски разпределят годишно по 1-1,5 млрд. лв.

0

Кръгът Пеевски – Доган – Борисов разпределя годишно между милиард и милиард и половина лева, какво са 67-те млн. лв на Васил Божков за „техните амбиции. Убеден съм, защото чувам, че комисионните за бизнеса, за уреждането на обществените поръчки се движат между 15% и 50% вече. И ако погледнете колко е годишният обем на обществените поръчки, ще разберете. Комисионните се взимат не само от вътрешни играчи, но и от чужди фирми, които стават съучастници в подкрепата на това корумпирано правителство.“ Това казва банкерът Цветан Василев в разговор с Явор Дачков, „Гласове“ чрез видеовръзка от Белград, публикувана на 13 юли.

Според банкера, има и други практики: „Изписваш километри пътища, които никога не са били построени. Една обективна данъчна ревизия на една от големите фирми в инфраструктурния бизнес, която и да е, и на подизпълнителите, директно ще покаже колко пари от приходите от държавата отиват настрани, изтеглени на каса или отишли по някакви подизпълнители, офшорки и тн. Не е трудно“, казва той.

По думите му, от КТБ през празни фирми са откраднати над 150 млн. лева откакто банката е във фалит. Чрез завеждане на „абсолютно малоумни искове през частно-правни кантори, които губят поголовно. Единият между другото като награда, който беше главната каса, след това го направиха шеф на Фонда за гарантиране на влоговете. Матей Матев се казва. До такава степен са се самозабравили, че не се крият и това, което се случва днес е абсолютно логичен епилог на тяхното управление“, продължава Василев.

Според него, предсрочни избори идват и премиерът Бойко Борисов е в цугцванг, защото е притиснат от машата на Пеевски, Доган и ДПС, въпреки че „вече не им е изгоден“. Но „няма кой да се хване на хорото вече .. Важно е това да се каже, защото коренът на злото е ДПС, Доган и Пеевски, а не Борисов… той е подставено лице“, твърди Василев.

Борисов не е доброто… Корумпиран и зависим министър-председател…“ „В някакъв смисъл може да бъде и жертва, защото тези са като крокодил с много здрава захапка. Не вярвам. Те дори в лицето на БСП не виждам как биха успели да направят коалиция, а камо ли при разместване на структурата на парламента, каквато се очаква, защото в момента тези Патриоти, Воли, Неволи нямат място. Мисля, че с последните си ходове и политики Христо Иванов има голям шанс да обедини автентичното дясно, а и младите хора. Защото е много важно да се разбие мита за десния характер на популистката, ченгеджийска ГЕРБ. Какво дясно, освен ако си слага парите и подкупите в десния джоб“, пита Василев и продължава: „Мисля, че тук хората разбраха, че Борисов и Пеевски са едно и това е големият проблем на тази власт, която досега успяваше през медиите, които контролира, да играе театър“, казва той.

По думите му, въпреки че „те взеха всички медии“, не могат да облъчат обществото с тезата, че ДПС е опозиция, а ГЕРБ имали основен враг в лицето на ДПС. „В правителството на Борисов мисля, че две трети от него са на Пеевски. Две трети. Горанов, Караниколов, министърът на вътрешните работи… Не знам кой остава при Борисов – сигурно Томислав Дончев“, твърди банкерът.

Колко силен е Делян Пеевски? „Очевидно той е бил много подценен. Аз говоря за това колко е силен той от самото начало, защото сам се убедих. И видях как не мога да въздействам нито на Станишев, с когото се виждах три пъти в последните дни на май и началото на юни, видях се и с Доган. Между другото той беше най-коректен, каза ми: „Късно е! Не мога да спра машината“. Каква машина точно са задействали не знам, то се видя. Борисов винаги го играе доброто ченге, само че тази му игра свърши. Колкото и добър актьор да е, да се прави на улав, да се прави на добър, а в същото време зад гърба ти да прави точно обратното… Пеевски в това отношение е много прибран, той е изградил система от хора, които държи освен с пари, но и с компромати.

Не бива да има никакво съмнение, че прокуратура, ДАНС, полиция, НАП, СЕМ, КЗК, КРС, съд в огромната си част – всичко това е под негов контрол. Той е лицето на тази организация плюс медиите, разбира се, защото видно е кой дърпа конците в Нова телевизия. Там настани тези, които настани и в ТВ7″, минали през „временния пристан“ – Канал 3″, обяснява Василев.

Прегледана: 89519

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече