Плажовете по Южното Черноморие са пълни! Спасихме ли летния сезон?

0

Пълни плажове по Южното Черноморие в първия уикенд на юли. От туристическия бранш за пръв път са толкова оптимисти за този летен сезон, като при някои дори свободните места в хотелите се изчерпват, предава БНТ. На плажа в Слънчев бряг ивицата е пълна с летовници.

В най-големия ни курортен комплекс по Южното Черноморие към този час са отворили вече близо 40 хотела. Хотел в Слънчев бряг, който бе и сред първите отворили врати това лято, днес прие близо 40 туристи от Унгария.

За пръв път, откакто започнахме да работим, още от 15 май. За пръв път обнадежден. Имахме в началото канселации до дупка, после имахме едно засилване, което отново се канселира, но сега просто има един бум на резервации. Вече имам дати за края на Юли, където нямам свободни стаи, легла„, каза хотелиерът Румен Мончев. 

За да се чувстват сигурни докато почиват на родното море, в хотела са взети железни мерки за сигурност – от входа до местата за хранене. Божидар Николов е шериф срещу COVID-19 в хотела. Слагат се маските, мерим температурите, отиват на рецепцията и след това има се показва маршрутът в заведението. Не е пропуснат нито един, да не му е обяснено, че в закрити помещения се носят маски„, казва още Николов. 

А именно заради строгите мерки, чуждите туристи харесват страната ни и се чувстват безопасно. Надяваме се да останем шест дни. Ние харесваме Слънчев бряг. Тук е красиво. Всички мерки, които трябва да гарантират безопасност са взети, казва унгарската туристка Ана-Мари.

Много е добре и съм доволен, че съм тук. Взех си билет през декември, но идвам тук от 15 години – в Албена, Златни пясъци, Слънчев бряг. Харесвам обслужването много и хората“, казва за свой ред румънският турист Джони. 

През уикенда плажовете се пълнят и от много българи. Много е спокойно. Не ми липсват хората. Морето е чисто, топло. Пясъкът е много хубав. Времето е прекрасно, казвалетовничката Деяна. От вчера една от големите нискотарифни авиокомпании възстанови шест маршрута до бургаското летище от Австрия, Словакия и Полша. И към този час туристи продължават да идват.

Прегледана: 81112

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече