Караянчева сезира РЗИ за двама депутати, не носели маски в пленарната зала

0

Председателят на парламента Цвета Караянчева сезира РЗИ, тъй като Павел Шопов и Александър Паунов не носят маски в пленарната зала, съобщава в. „Труд“.

За липсата на маски на двамата депутати алармира народният представител Славчо Атанасов от „Обединени патриоти“. Той  заяви в процедура, че двама депутати не си носят маските. „Да не мислите, че на нас ни е приятно да носим маски. Тук се нарушава заповедта на министъра на здравеопазването“, обърна се Славчо Атанасов към председателя на Народното събрание. 

След процедурата председателят на парламента Цвета Караянчева помоли Александър Паунов и Павел Шопов да си сложат маската. 

Зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Георги Свиленски също взе процедура по начина на водене. „Разбира се, че всички трябва да бъдем с маски, но не считам, че е редно всяка сутрин някой да излиза от тази трибуна и да преброява колегите без маски“, каза Свиленски и посочи, че за тази работа си има РЗИ. 

Председателят на парламента Цвета Караянчева отговори на Свиленски, че освен важността на работата на народните представители, е важно и тяхното здраве и на хората, с които те се срещат по избирателните райони. „Ж-н Паунов, г-н Шопов, сложете си с маски- Сезирам РЗИ за това, че те са в залата без да са с маски„, каза още Караянчева. В заключение Цвета Караянчева похвали Валери Жаблянов, който носи маска. 

От своя страна Александър Паунов обяви, че ако РЗИ го глоби, ще го обжалва в съда.От своя страна Цвета Караянчева подчерта, че както всички българи се съобразяват със законите, така и народните представители трябва да се съобразяват със законите, които правят.

Прегледана: 74407

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече