Отбелязваме Международния ден за борба с наркоманиите и наркотрафика

0

Отбелязваме Международния ден за борба с наркоманиите и наркотрафика. Тази година той ще премине под мотото „По-добра осведоменост за по-добър живот“. 

Въпреки извънредното положение тази година столичният Превантивно-информационен център за борба със зависимостите отчита двойно увеличаване на доброволците, ангажирани в програмите и кампаниите антидрога.

Близо сто ученици и студенти са трайно ангажирани с дейностите на Столичния център за борба с наркоманиите с участието на инициативи от националната програма „От връстници за връстници“. Тя включва разходка с  каяк, езда, катерене и други спортни и културни мероприятия.

Днес доброволците ще посетят манастира „Света Петка“ в Люлин планина, където ще дарят продукти от първа необходимост на нуждаещите се.

По същото време в двора на дневния консултативен център студенти ще обсъждат превантивни мерки спрямо младежи, които употребяват психоактивни вещества.

Участниците в дискусията ще изпробват специалните очила за симулация, които пресъздават объркването на сетивата след консумиране на алкохол.

Планирани са и арт дейности са под наслов „Изкуството като алтернатива“.

Програмата продължава и утре от 10:00 до 14:00 часа в хижа „Звездица“ на Витоша, където 20 родители ще се включат в семинар на тема „Зависимости“.

Ще бъдат връчени отличията на участниците в осеммесечно обучение за повишаване на родителските компетенции.

Дейностите ще продължат и в Лятната академия, която ще се проведе от 6 до 23 юли и е напълно безплатна.

Прегледана: 57883

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече