Сметки, сметки: Връщат на Топлофикация София 59,4 млн., тя дава на абонатите 30,8 млн.

0

Топлофикация София започна да преизчислява сметките на столичани и да смята сумата за възстановяване на всеки абонат, след като вчера КЕВР обяви, че намалението за столицата, в сила от 1 юли 2019 г., е 11,16 на сто. 

По договорите за доставка на газ за периода 5 август 2019 г. – 31 март 2020 г. на дружеството се възстановяват 59,4 млн. лева, съобщиха от Топлофикация София. Сумата включва: 17,2 млн. лв., които столичната Топлофикация, като производител на електрическа енергия, следва да върне във фонд „Сигурност на електроенергийната система.; 9,6 млн. лв. ДДС; 1,8 млн. лихви /платени към газовия доставчик/.

Остават 30,8 млн. лв., които „Топлофикация София“ ЕАД ще възстанови на клиентите си през следващите месеци.

Във фактурите на потребителите ясно ще обозначим както съответния период, така и съответното намаление, което всеки ще получи, заявяват от дружеството.

За абонатите, които заплащат потреблението на топлинна енергия в имотите си по реален месечен отчет, ще бъде направено приспадане на дължимите суми с фактурата за м. юни, която те ще получат след 15 юли. Ако сумата за възстановяване е по-голяма, приспадането ще продължи до нейното изчерпване. За клиентите, които заплащат прогнозно месечно потребление, ще бъде направено преизчисляване и възстановяване на сумите в годишната изравнителна сметка, която предстои те да получат до 15 юли.

Крайният срок за допълнителни отчети, възражения и рекламации е 31 август. След тази дата изравнителните сметки не могат да се преработват, напомнят от Топлофикация София.

Прегледана: 55554

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече