Правителството даде „зелена светлина“ за възобновяване дейността на семинари, изложения и публични прояви на закрито

0

Правителството даде „зелена светлина“ за възобновяване на дейността на семинари, изложения, конференции и други публични прояви на закрито. Това стана ясно след среща между премиера Бойко Борисов и представители на Българското конгресно бюро, съобщиха от правителствената пресслужба. В срещата участваха също министърът на здравеопазването Кирил Ананиев и проф. Тодор Кантарджиев от Националния оперативен щаб.

Малко по-късно в събота Ананиев издаде заповед, с която позволява провеждането на конгресно-конферентни мероприятия, семинари, изложения, в т.ч мероприятия на изложбената индустрия, при заетост на местата до 30 % от общия им капацитет и при спазване на въведените противоепидемични мерки.

По време на разговора в Министерски съвет преди това от конгресното бюро са запознали премиера и здравния министър с проблемите на сектора, който е напълно блокиран и на практика не функционира от самото начало на пандемията с коронавируса.

„Пред последната седмица нивото на заболеваемост непрекъснато намалява. От данните, с които разполагат здравните власти, може да предприемем поредната стъпка за разхлабване на мерките и да се разрешат пореден тип мероприятия“, уверил Борисов.

В заповедта си Ананиев ще регламентира как трябва да се провеждат конгресно-конферентни мероприятия, семинари и изложения.

Прегледана: 37695

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече