Мая Манолова организира „седящ протест“ против Правителството

0

Според нея държавните средства стигат само до близки до властта кръгове

Председателят на „Изправисе.БГ“ Мая Манолова, която организира „седящ протест“ на гражданската платформа тази събота, заяви, че ще потърси сметка на премиера Борисов къде са тези 4,5 млрд. лв., които той обеща на хората заради извънредното положение.

По думите й от тях са достигнали 29 млн. лв. по мярката „60:40“ и 173 млн. лв. до микропредприятията. „България е единствената европейска държава, която иска плащане от неработещи фирми и единствената, която обявява за успех това, че 3-4% от фирмите ще се възползват от икономическите мерки, при положение, че в Европа процентът е над 20“, заяви в предаването „Лице в лице“ по БТВ председателят на „Изправисе.БГ“.

Тя уточни, че на него демонстрантите ще стоят на столове, които ще бъдат разположени на 1,5 м един от друг, за да се запази социална дистанция.

В събота ще дадем граждански вот на недоверие. Със сигурност Борисов ще избяга и този път с джипа си. Ние сме стигали там, където джипът му не стига. Хората са без работа, без перспектива, без доходи“, заяви Манолова. Според нея държавните средства стигат само до близки до властта кръгове. Като пример посочи „Булгартрансгаз“, която, по думите ѝ, е обявила поръчка за джипове за 100 хил. лв. Според нея в работата на кабинета няма прозрачност, контрол и отчет.

Държавните структури на Борисов работят за големите, те загърбиха хората. И затова ние, хората, ще излезем под прозорците на Борисов. Да, този протест е срещу Борисов, да му кажем, че е морално и политически изчерпан неговият кабинет Борисов 3 и че ще има ревизия. Ние ще питаме: „Къде са парите?““, допълни тя.  „До края на кабинета „Борисов 3“ остават броени месеци, предстои смяна на караула. На следващите избори, когато и да са те, Борисов ще слезе от власт и гражданите ще му потърсят сметка“, категорична бе тя. Манолова заяви още, че на хората им е омръзнало да бъдат зрители и да наблюдават от домовете си как управляващите плашат с хладилни камери и чували за трупове вследствие на пандемията от коронавируса.

Манолова заяви, че след каскадните фалити ще има каскадни протести и беше категорична, че хората ще си поискат парите, които премиерът Борисов твърди, че е дал.

„Ако ме питате дали ще участваме в избори, отговорът на този въпрос, заедно с икономическия план, ще дадем на протеста. Имаме амбициозен политически план и нашата цел е обикновените граждани да станат първа политическа сила и управлението да е в интерес на обикновените граждани“, уточни председателят на гражданската платформа.

 Според нея президентът Румен Радев трябва да свика Консултативния съвет по национална сигурност, защото нарастването на безработицата ще се превърне в проблем за националната сигурност.

Прегледана: 31895

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече