Божков нанесе първи удар на Горанов! (СНИМКИ) Какъв е следващият ход?

0

Финансовият министър му ходатайствал по лични дела пред държавни институции

Хазартният бос Васил Божков изпълни заявката, която даде вчера, рано тази сутрин да оповести компромат срещу министъра на финансите Владислав Горанов. Публикацията стана факт точно в 8.00 часа българско време на личния профил на бизнесмена във Фейсбук. Той изкара на бял свят два скрийншота с хронология от чат с Горанов, от които става ясно, че двамата наистина са поддържали лични връзки по професионални въпроси, докато Горанов е министър на финансите.

„Девойката“, която е спомената в хронологията, е Мария Филипова, предшественичка на Александър Георгиев, председател на Държавната комисия по хазарта (ДКХ) от 08.02.2018 г., понастоящем зам.-председател на Комисията за финансов надзор (КФН).

Въпросният Сашо, който също е част от чата, пък е Александър Георгиев, председател на ДКХ от 25.04.2019 г. до февруари 2020 г.,  зам.-директор на НАП от май 2017 г. до април 2019г.

За по-малко от 15 минути след публикацията, Божков събра над 360 харесвания, 220 споделяния и близо 50 коментра.

Коментиращите се обединиха около тезата, че Божков е дал голяма заявка за компромат, а всъщност е показал едно „нищо“. Това, че изкарва на бял свят чат с финансовия министър отдавна не е новина, тъй като Горанов призна публично, че се познава с хазартния бос.

Друга част ог поздравиха за смелостта да се опълчи срещу властта и да поиска оставката на Горанов.

Прегледана: 26100

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече