Лекарството срещу Covid-19 с вкус на мента, шоколад и череша

0

Магистралната рецепта е изготвена от специалисти на фармацевтичния факултет

Българското лекарство хлорохин срещу COVID-19 ще има аромат на мента, шоколад или череша. Към него ще бъде добавен и подсладител, за да се смекчи твърде горчивия вкус на активното вещество. Това може да е аспартам, фруктоза, сорбитол и други, е записано в магистралната рецепта на държавната фирма Бул БИО, цитирана от „Труд“. В тях има активно вещество внос от Китай.

Магистралната рецепта е изготвена от специалисти на фармацевтичния факултет и е раздадена със субстанцията от РЗИ-тата в страната.

Картинката не може да има празен alt атрибут; името на файла е falsified-medications-image-750x500-1.jpg

Експерти коментираха, че буквата на закона спазена. На практика няма нужда от разрешително за употреба, тъй като БулБио не са произвели промишлен продукт. Дружеството е извършило производствени дейности по разфасоване, преопаковане, етикетиране, анализ и освобождаване на лекарственото вещество за приготвяне на лекарствени продукти по магистрална рецептура към аптеките на болнични заведения съгласно чл. 8 от ЗЛПХМ.

Лекари и експерти обаче припомнят, че във всички държави (Бразилия САЩ, Испания, Германия), където бяха започнали изпитвания за употреба на хлорохин при COVID-19 процесът спря след като починаха пациенти от сърдечни проблеми и други странични действия на препарата.

Прегледана: 22640

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече